De ene dag is de andere niet

Mijn naam is Nicky Hendriks, de 28-jarige eindbaas/dude/whatever van Dominus Lucis. Na mijn studie heb ik een paar jaar in dat vakgebied gewerkt. Daarna besloot ik net zoals menig ander om daar niks mee te gaan doen. Nee, ik moest en zou doen wat ik al jaren deed tijdens mijn studie en als bijbaan; de evenementenwereld in! Vlak voor het seizoen echt begon snel naar de KvK, precies op tijd voor de eerste festivals weer begonnen! NHendriks Event Support was een feit.

Tegenwoordig doe ik eigenlijk van alles, de ene dag ben ik hang ik lampen in allerhande constructies, de andere dag scheur ik met de heftruck over een festivalterrein en soms tap ik ook hele mooie biertjes! Alles met veel plezier en zo nu en de nodige dosis rock ‘n roll.

Corona

Tijdens de coronapandemie heb ik niet stil gezeten, ik ben gewisseld van carrière en vertrokken richting KPN. Hier heb ik de nodige ervaring opgedaan binnen IT en telecom en ook buiten werktijd ben ik veel bezig geweest met het ontdekken van de wondere wereld van netwerken.

Niets voor mij

Toch bleek een vaste baan niet helemaal voor mij weggelegd waarop ik in het najaar van 2022 besloten heb volledig terug te keren als ZZP’er. Dit moest wel in een nieuwe hoedanigheid, ‘NHendriks Event Support’ was een simpele en passende maar saaie naam die ook niet echt omvatte wat ik wilde gaan doen. Na veel wikken en wegen kwam ‘Dominus Lucis’ omhoog, Latijn voor ‘Lord of Light’ (ja ja, die komt uit Game of Thrones). Een tikkeltje mysterieus maar vooral een stuk origineler dan wat het al was.

Nou kan ik hier alles heel mooi op mijn website zetten natuurlijk, wil je meer weten over mij of de diensten die ik kan verlenen? Neem dan contact op! Ik kom graag eens langs om deze te vertellen onder het genot van een kop koffie of iets anders! Lijkt me leuk! Hieronder staat een overzicht van mijn diensten maar dat is natuurlijk lang niet alles!

Festivalhoreca

In de festivalhoreca ben ik denk ik wel op mijn best. Mijn expertise ligt in de werkzaamheden die komen kijken bij de natte horecaproductie (met andere woorden; drank), denk dan aan het bouwen van barren, plaatsen van (koel)containers, bevoorrading, biertechniek, administratie, heftruckwerk en ga zo maar door! Uiteraard moet er na werken ook wel even een kwaliteitscontrole uitgevoerd worden met de ploeg op het veld!

Lichttechniek

Dominus Lucis kan gelukkig ook dingen met lampen, anders zou de naam wel vreemd zijn. Zonder opleiding begonnen bij poppodium Doornroosje door daar eens mee te lopen als operator. Van het een kwam het ander en tegenwoordig kan ik gezien worden als volwaardig lichttechnicus. Van lampen hangen en alles aansluiten tot netwerken aanleggen tot het fysiek patchen van dimmers. Interesse in rigging is er ook, de ervaring helaas nog niet. Als er een Avolites staat dan vind ik het soms nog wel het leukste om ook daadwerkelijk aan de knoppen te zitten!

Informatietechnologie

Naast horeca en lampen ben ik ook prima in staat om (tijdelijke) netwerken aan te leggen en te beheren. Tijdens corona heb ik mij flink verdiept in het Omada SDN-systeem van TP-Link en deze eigen gemaakt. VLANs, subnetting, ACL’s, TCP/IP, noem maar op, er kan een hoop en als ik het nog niet ken dan is een of twee keer uitleggen waarschijnlijk voldoende. Buiten mijn voormalige werk in de telecomsector heb ik hier nog niet zo veel ervaring mee maar ik ben enorm leergierig en zeer gemotiveerd!

Werken op hoogte

Werken op hoogte is relatief nieuw voor Dominus Lucis maar in januari 2023 is het certificaat IRATA Level 1 behaald waardoor geen klus meer onmogelijk is! De combinatie met hoogwerkercertificering maken dat ik voor veel soorten klussen op hoogte inzetbaar ben. Sinds april 2023 ben ik ook in het bezit van de certificering voor redden op hoogte waardoor ook inzetbaarheid als bijvoorbeeld standby-redder mogelijk is. Op termijn is het doel om ook als veiligheidsmedewerker te kunnen fungeren om zaken zoals het opstellen van een V&G-plan en andere documentatie uit handen te nemen.

Telecom

Sinds maart 2023 is Dominus Lucis toegetreden tot de wereld van de telecom als zelfstandig monteur antennebouw, met twee jaar ervaring in de in-home sector bij KPN voert Dominus Lucis tegenwoordig allerhande werkzaamheden uit in de mobiele telecom, van het bouwen van tijdelijke zendmasten op festivals tot het uitwisselen van apparatuur bij vaste sites tot afwerkwerkzaamheden en alles er tussenin.

Overige werkzaamheden

Eigenlijk is er van alles mogelijk en Dominus Lucis zal altijd eerlijk zijn over eerdere ervaringen met de benodigde skills. Is er voor een dag een heftruckchauffeur nodig? Dat kan. Een dag barriers plaatsen? Liever niet maar het kan. De lijst met verschillende mogelijkheden gaat maar door en je komt er maar op een manier achter of iets gaat en dat is door contact op te nemen. Dominus Lucis is multi-inzetbaar maar er zijn ook zaken die we niet kunnen en dan is dat gesprek met een kop koffie cruciaal.

Certificaten

Binnen het vak kom je niet ver zonder de juiste certificaten. Dominus Lucis is in het bezit van de volgende certificaten die relevant zijn aan de uitgevoerde werkzaamheden;

  • SVH Sociale Hygiëne, verloopt niet, certificaatnummer W053763
  • E-Learning keuren van valbeveiliging, verloopt niet
  • VCA Basis, geldig tot 26-02-2031, certificaatnummer 863039.70905500
  • Veiligheidscertificaat heftruck, geldig tot 17-6-2027
  • Veilig werken op hoogte, geldig tot 20-04-2027, certificaatnummer 2304030
  • Werken bij antennes, geldig tot 20-04-2027, certificaatnummer 2304030
  • IRATA Level 1, geldig tot 12-1-2026, nummer 1/216985
  • Veiligheidscertificaat hoogwerker, geldig tot 29-8-2024, certificaatnummer 10033804
  • Redden op hoogte, geldig tot 20-04-2024, certificaatnummer 2304030

Uiteraard zijn er altijd mogelijkheden tot overleg om een certificaat te behalen als specifieke werkzaamheden dit vereist.